Impetigo gir små væskende sår og skorpebelagt betennelse som i typiske tilfeller har en «honning-gul» farge. En kan også få væskefylte blemmer; bulløs impetigo. Impetigo kommer oftest på hender, ansikt og hodebunn. Impetigo er smittsomt og mest vanlig hos barn. Det ses hyppigst på sommeren og tidlig høst. Impetigo er ufarlig og gir moderate plager.
Impetigo er en vanlig overfladisk bakteriell hudinfeksjon som oftest skyldes gule stafylokokker eller gruppe Astreptokokker. Det kan oppstå utbrudd i barnehager. Smitte skjer via sårvæske enten direkte fra hud til hud, men den kan også overføres via håndklær eller gjenstander. Diagnosen stilles ved å kjenne igjen utslettet som impetigo og ofte tas også bakterieprøve. Prøven bør tas før oppstart av behandling.
Noen ganger går impetigo over av seg selv med god rengjøring. Skorper kan bløtes med vann fra springen og deretter fjernes. Huden vaskes med såpevann eller klorheksidin to til tre ganger daglig. Områder dekkes med plaster eller bandasje. I tillegg kan det brukes sårsalve, for eksempel dibrompropamidin (Brulidine) som kjøpes reseptfritt på apotek. Av og til er det behov for antibiotikatabletter eller mikstur som legen skriver på resept.